Buna ziua si bine ati venit!

Numele meu este Teofil Razvan Ionita. Sunt administratorul acestui site dedicat sistemelor Linux dar si ezoterismului, intr-o oarecare masura.

Unul din domeniile mele de interes il reprezinta sistemele Linux/Unix si sunt totodata utilizator al sistemului de operare Slackware Linux, prin urmare nu puteam sa nu trec in revista si aceste lucruri. Imi consum o buna parte din timpul liber studiind documentatii tehnice din domeniul informaticii, iar unele dintre acestea voi considera ca sunt suficient de interesante pentru a prezenta in cadrul acestui website o scurta sinteza a lor, pentru cei care vor sa descopere informatica de sistem vazuta prin ochii mei. Profesional, sunt inginer specializarea "Informatizarea si conducerea proceselor energetice" a Facultatii de Energetica din cadrul Universitatii "Politehnica" Bucuresti.

Deasemenea, imi place sa calatoresc prin tara si in special pe munte, prin refugii, cabane, sau pe unde ma poarta gandul, fiind preocupat si de ezoteism, asa cum a fost descris in cadrul Miscarii Misiunea Astrala "Romania Altruista si Inteleapta", atunci cand aceasta miscare ezoterica a functionat. Prin urmare aceste aspecte, dar si altele, diverse, se vor regasi uneori in acest spatiu virtual de Internet. Cei care doresc sa imi adreseze intrebari sau sa isi exprime opinii, o pot face in cadrul rubricii de "Intrebari", respectiv folosind adresa de e-mail furnizata in josul paginii. Intrebarile mai semnificative, din punct de vedere al continutului informational, vor fi publicate la rubrica "Raspunsuri".

Iar acum, in loc de prefata, o scurta introducere mai ezoterica...
Plecand de la principiul unanim valabil: "Necesitatea creaza functia (psihica) - necesitatea privita ca tendinta de evolutie de la simpla asociere formala care satisface nevoia de salvare (purtand fi privita si in sensul de mantuire) respectiv memorare (deoarece memoria sta la baza evolutiei) elementara individuala, la salvarea formala (salvarea are la baza procesul de creare a sinapselor dendritice dintre neuroni) sociativa, de unire, sau acea parte comuna care ajuta pe alt individ in cadrul evolutiei sale, privita ca maturizare individuala, deoarece evolutia inseamna crearea de organisme din ce in ce mai complexe din cele elementare, constiinta avand aici un rol destul de insemnat care pleaca de la principiul/adevarul finitudinii vietii organismelor aflate in evolutie de la nastere, trecand prin maturizare si apoi batranete si in final moarte, cand misiunea sa este considerata incheiata, constiinta fiind in acest sens capacitatea de transcendenta din starea de stiinta individuala ("arhetipala") in starea de formalizare complexa, sociativa pentru atat perpetuarea individului dar si, la forme mai complexe, pentru perpetuarea neamului, gintei, etniei, poporului, rasei, omenirii etc, unde credinta ocupa rolul esential, privita ca si capacitate de introspectie in viitor in sensul de armonizare cu alte structuri omniversale (civilizational-virtuale) mai mult sau mai putin cunoscute, din sfera contradictiilor prezente sau viitoare, aparute ca urmare a negarii negatiei si luptei contrariilor (dezvoltarea in spirala), principii descrise si in cadrul dialecticii filozofice, cu care inter-relationeaza societal, ganditiv, ideologic, uman, fizic etc", am putea extrapola/adapta fraza in domeniul calculatoarelor/software, pentru a anticipa modul de evolutie a stiintei informatice in viitor. Evident, trendul sau tendinta o da tot statistica dar consider ca printr-o implicare a factorilor decidenti din fiecare tara in parte s-ar putea crea o tendinta de evolutie care sa urmeze niste obiective de dezvoltare principale. Un ajutor in acest sens bazat nu pe subsistemul, respectiv criteriul financiar ci pe cel educational. Ar constitui adevarate motive de dezvoltare personala, un exemplu admirabil in acest sens il reprezinta proiectul Raspberry Pi. Banuiesc ca cei de la Google, dar si altii, includ in motoarele lor de cautare astfel de criterii/obiective mai mult sau mai putin personale dar in fapt speculate ca si functii de corelare pur statistice...
Citeam de altfel pe un blog personal despre tendinta de descentralizare la nivel global al Internetului, de detasare de (pe) amprenta personala a marilor actori din domeniu, care nu prea lasa la voia intamplarii evolutia, cum ar fi mai normal sa se intample ci suprastructureaza elementar bazat pe criterii de alta natura decat cea fireasca. Evident, nu se poate trai fara gigantii Internet si IT, dar consider totusi ca acordarea unui mai mare grad de libertate, macar in ceea ce priveste educatia ar fi binevenit. Ei in schimb polarizeaza intern anumite structuri sociale prin metode statistice si modifica astfel evolutia naturala a sistemului. Astfel de nuclee "informatice" sunt bineinteles si mai usor de controlat, intr-o lume in care securitatea joaca un rol foarte important si nu trebuie lasata la voia intamplarii. Este de altfel binecunoscut si principiul "securitatii prin obscuritate", un exemplu concludent in acest sens.
Imi imaginez numai. Partea frumoasa si fascinanta a informaticii este ca in acest domeniu orice este posibil, singura limitare fiind data de puterea imaginatiei.

Altfel spus, sa incercam impreuna sa gasim o cale in universul informational generator de pasiuni mai mult sau mai putin razlete...

Aceasta pagina a fost ultima data modificata in data: 13 Iunie 2019 <razvan[at]sfinxalb.ro> Vizitatori: 213